فینگر فود الویه برای تولد
فینگر فود الویه
فینگر فود غذایی است که بدون نیاز به
قاشق و چنگال یا کارد و به سادگی با دست خورده شده و در مجالس و
میهمانیها اغلب به عنوان پیش غذا سرو میشود. منبع این خوراکی را میتوان
به آمریکا
نسبت داد، زمانی که کافه داران آمریکایی تصمیم گرفتند غذاهای سادهای به
عنوان میان وعده درست کنند تا به راحتی با دست خورده شوند. پس از آن فینگر
فودها در کشورهای غربی توسعه یافتند، تا جایی که امروزه به عنوان غذای
اصلی نیز سرو میشوند.
فینگر فود در فرانسه با عنوان “کاناپه” شناخته میشود، یعنی “جایی برای استراحت” و معمولا با یک تکه نان تست نازک پر شده از مواد مختلف درست میشود. این نوع غذا به مرور زمان در همه جای دنیا رواج یافت.
فینگر فود در کشورهای آسیایی و به خصوص ایران از قدیم الایام با عناوین
مختلفی، چون لقمه و قاضی وجود داشته؛ غذاهایی نظیر انواع کوکو سبزی، سالاد الویه، ته چین مرغ، بادمجان شکم پر، دلمه و… نمونههایی از فینگر فود هستند. در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه چند نوع فینگر فود با خمیر یوفکا، سالاد الویه، کالباس، مرغ و سیب زمینی آشنا سازیم؛ با ما همراه باشید…
طرز تهیه فینگر فود با خمیر یوفکا و سالاد الویه
مواد لازم | |
خمیر یوفکا | ۱ بسته کوچک معادل ۶۰ گرم |
سالاد الویه | ۳/۴ فنجان |
تخم مرغ | ۲ عدد |
شیر | ۱ فنجان |
بکینگ پودر | ۱/۲ قاشق چایخوری |
شیر | ۱ فنجان |
روغن زیتون | ۱/۳ فنجان |
-
فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.
-
سه لایه خمیر یوفکا را روی هم قرار داده و با یک چاقوی تیز به مربعهایی با ابعاد ۱۰×۱۰ سانتیمتر برش بزنید.
- تخم مرغها را در ظرفی شکسته، شیر، بکینگ پودر و روغن زیتون را به تخم مرغ اضافه کرده و خوب هم بزنید تا با هم مخلوط شوند.
- یک لایه خمیر یوفکا در ته قالب مافین قرار دهید و از مایه تخم مرغ روی آن بمالید.
- لایههای بعدی را به همین ترتیب روی لایهی اول قرار داده و با مایه تخم مرغ بپوشانید.
-
قالبهای مافین را به مدت ۲۰-۱۵ دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید تا خمیر برشته شود.
- اجازه دهید تارتها خنک شوند و سپس به دقت از قالب خارج کنید.
- ۱ قاشق سالاد الویه در تارت قرار دهید و روی آن را با انبه، انگور یاقوتی و برگهای ریحان یا هر نوع میوه دلخواهی به سلیقه خود تزیین کنید.
طرز تهیه فینگر فود با کالباس
مواد لازم | |
کالباس نگینی خرد شده | ۱۵۰ گرم (۱٫۵ فنجان) |
سس مایونز | ۱/۲ فنجان |
پیاز نگینی خرد شده | ۱/۳ فنجان |
کرفس نگینی خرد شده | ۱/۳ فنجان |
برگ ریحان خرد شده | ۲ قاشق غذاخوری |
پیازچه نگینی خرد شده | ۱ قاشق غذاخوری |
آبلیموی تازه | ۱ قاشق غذاخوری |
پودر فلفل سیاه | ۱/۸ قاشق چایخوری |
گوجه فرنگی متوسط | ۱۸ عدد |
-
سر گوجه فرنگیها را جدا کرده و با یک قاشق درون آنها را خالی کنید تا پوستهای با ضخامت حدود ۳ میلی متر پیدا کنند.
-
گوجه فرنگیها را حدود ۱۰ دقیقه به صورت وارونه روی دستمال کاغذی قرار دهید تا درون آنها خشک شود.
-
همه مواد را در کاسهای با هم مخلوط کرده و حدود ۱ قاشق غذاخوری از آنرا درون هر یک از گوجه فرنگیها بریزید.
- در صورت تمایل کمی پیازچهی خرد شده روی گوجه فرنگیها بریزید.
طرز تهیه فینگر فود با مرغ
مواد لازم | |
سینه مرغ | ۲۰۰ گرم |
پیاز متوسط | ۱ عدد |
اسفناج | ۵۰ گرم |
نان پیتا یا لواش | ۲-۳ عدد |
سیب زمینی | ۲ عدد |
سس مایونز | ۴-۵ قاشق غذاخوری |
آبلیمو | ۱ قاشق مرباخوری |
خیار شور نگینی خرد شده | ۱۵۰ گرم |
برگ بو | ۳ عدد |
زعفران، نمک، فلفل، زردچوبه | به میزان لازم |
زرشک و کره | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- پیاز را خرد کرده و در کمی روغن تفت دهید. مرغ را به پیاز اضافه کرده و پس از تغییر رنگ مرغ کمی زردچوبه، برگ بو، نمک و فلفل به آن بزنید. سپس مقداری آب جوش اضافه کرده و فرصت دهید روی حرارت ملایم بپزد.
- پس از اینکه مرغ کاملا پخته شد، مقداری آبلیمو به آن اضافه کرده و شعله را خاموش کنید. پس از سرد شدن مرغ، آن را ریش ریش کنید و کمی محلول زعفران به آن بزنید.
- سیب زمینیها را پوست گرفته، به صورت حلقهای برش بزنید و با کمی آب بپزید.
- زرشک را پس از شستن در کمی کره تفت داده و مقداری شکر به آن اضافه کنید.
- اسفناج را شسته، خرد کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا آب آن کشیده شده و بپزد. سپس کمی کره و نمک و فلفل به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم تفت دهید.
- نان لواش را به صورت مستطیلی برش بزنید، روی آن کمی سس مایونز بمالید. سپس به ترتیب یک لایه مرغ، یک برش سیب زمینی، کمی اسفناج، خیار شور و زرشک روی نان قرار دهید. دوباره مقداری سس مایونز روی مواد ریخته و نان را رول کنید.
- در صورت تمایل کمی هویج پختهی رنده شده یا یک برگ کاهو به مواد اضافه کنید.
امیدواریم از این مطلب سایت علم سرا لذت ببرید.فینگرفود الویه از انواع غذاهای بدون برنجفرنگی پرطرفدار و محبوب در بین کودکان و بزرگسالان است و شما می توانید این نوع غذا را برای مهمانی هایی عصرانه نظیر جشن تولد و … تهیه کنید. طرز تهیه فینگر فود الویه به راحتی امکان پذیر است و در طرز تهیه این غذای فرنگی از سیب زمینی و تخم مرغ و ذرت و نخود فرنگی و خیار شور و سینه مرغ و سس مایونز و نان تست و فلفل دلمه ای و هویج و گوجه گیلاسی و پنیر گودا استفاده می شود.برای تهیه سالاد الویه می توانید از روش های مختلف نظیر طرز تهیه سالاد الویه با مرغ و طرز تهیه سالاد الویه بدون مرغ و طرز تهیه سالاد الویه به صورت فینگر فود استفاده کنید که انتخاب هر یک از این روش ها برای پخت سالاد الویه به ذائقه افراد خانواده و خودتان بستگی دارد.
مواد لازم برای فینگر فود الویه
- سیب زمینی پخته متوسط و رنده شده : ۴ عدد
- تخم مرغ پخته و رنده شده : دو عدد
- ذرت بخارپز شده : ۱/۲ لیوان
- خیار شور رنده شده : به مقدار لازم
- نخود فرنگی بخارپز شده : ۱/۲ لیوان
- سینه مرغ پخته شده و ریش ریش شده : به مقدار لازم
- نان تست : به میزان لازم
- سس مایونز : ۱.۵ لیوان
- فلفل دلمه ای : به میزان لازم
- هویج بزرگ : یک عدد
- گوجه گیلاسی : به میزان لازم
- پنیر ورقه ای گودا : به میزان لازم
- قالب دایره ای شکل
- قالب به شکل ستاره کوچک
طرز تهیه فینگر فود الویه
برای تهیه فینگر فود الویه ابتدا خیارشور و ذرت و تخم مرغ و سیب زمینی و مرغ را درون ظرفی مناسب با یکدیگر به خوبی ترکیب کنید سپس نخود فرنگی بخارپز شده را به همراه فلفل و سس مایونز به مخلوط سیب زمینی اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند.
در مرحله بعدی طرز تهیه فینگر فود با سالاد الویه نان های تست را با کمک
قالب گرد قالب بزنید و قالب دوم را که زدید نان از درون قالب در نیاورید و
مقداری از مخلوط سالاد الویه را روی نان تست قرار دهید و با کمک قاشق نان
را فشار دهید تا نان از درون قالب بیرون آید سپس همه نان های قالب زده شده
را به همین روش آماده کنید.
پنیر گودا را قالب بزنید و روی هر یک از فینگر فودها قرار دهید. هویج را به صورت نازک برش بزنید و با کمک قالب ستاره ای هویج را قالب بزنید و روی نان های تست را با ۱/۲ گوجه گیلاسی و هویج قالب زده شده و خلال دندان تزیین کنید و فینگر فودهای آماده و تزیین شده را برای سرو درون ظرفی مناسب بچینید.
در این آموزش با طرز تهیه فینگر فود الویه آشنا شدید که امیدواریم از تهیه این غذای فرنگی در منزل نهایت لذت را ببرید و لحظات خوب و خوشی را در کنار اعضای خانواده خود سپری کنید.
طرز تهیه فینگر فود الویه
مواد لازم
سیب زمینی پخته: ۴ عدد متوسط (رنده شده)
تخم مرغ پخته: ۲ عدد (رنده شده)
ذرت: نصف لیوان (بخارپز شده)
نخود فرنگی: نصف لیوان (بخارپز شده)
خیارشور: به مقدار لازم (رنده شده)
سینه مرغ: به مقدار لازم (پخته شده و ریش شده)
سس مایونز: یک و نیم لیوان
نان تست: به مقدار لازم
فلفل دلمه: به مقدار دلخواه
هویج بزرگ
گوجه گیلاسی: به مقدار لازم
قالب دایره شکل، قالب به شکل ستاره کوچک
پنیر ورقه ای گودا: به مقدار لازم
طرز تهیه:
تخم مرغ و خیارشور و ذرت و سیب زمینی و مرغ را با هم مخلوط میکنیم و پس از آن نخودفرنگی را که از قبل داخل آب نمک بخار پز کردهایم را به مواد اضافه میکنیم. فلفل و سس را هم اضافه میکنیم. الویه ما که حاضر شد کنار میگذاریم.
نانهای تست را با قالبهای گرد قالب میزنیم . قالب دوم را که زدیم نان را از داخل قالب در نمیآوریم و مقداری از الویه را داخل قالب روی نون میریزیم و با قاشق نان را فشار میدهیم که از قالب در بیاید و نان دیگری را که قالب زده بودیم روی آن میگذاریم. سپس پنیر گودا را هم قالب میزنیم و بر روی آن میگذاریم . سپس هویج را هم خیلی نازک برش میزنیم تا راحت قالب بخورد و آن را هم با قالب ستاره ای قالب میزنیم و نانی که الویه روی آن است را را با هویج و نصف گوجه گیلاسی و خلال دندان تزیین میکنیم.
فینگر فود الویه
- ۹۷/۱۰/۳۰